Hjem LCHF Skiferie i Wagrain

Skiferie i Wagrain

af Linda
Jeg forblændes gang på gang af den smukke natur.

Vi er på skiferie i Wagrain, og vi har det skønt. Vi er afsted alene, Bo og jeg, det har vi aldrig prøvet før. Normalt er drengene med, og det skulle de også have været i år, ja faktisk skulle alle 4 børn, svigerbørn og børnebørn have været med. Men sådan skulle det ikke være. Det er ellers en ferie vi har planlagt i 2 år, fordi Bo havde et ønske om at blive fejret i anledning af sin 50 års fødselsdag i det smukke Østrigske landskab.

Forhindringer

I juni måned fik vi en glædelig nyhed, vi skulle igen være bedsteforældre💖 Termin var sat til…. trommevirvel.. 13 januar🎉🎉 Vi blev naturligvis lykkelige ved udsigten til en lille baby mere i familien, men det gjorde at vores selskab nu blev reduceret med 2 personer.

I november måned fik yngste sønnen besked på at hans eksamen ville ligge … trommevirvel.. 13 januar. What are the odds? Så nu var vi 3 mand ‘nede’.

I slutningen af december blev mellemstesønnen smittet med Corona hvilket gjorde at han ikke kunne nå at få 3 stik. Så på den konto røg der 2 personer mere.

Corona situationen blev desværre også årsag til at vores skønne datter med mand og børn ikke kom med os da de heller ikke kunne nå 3 stik.

Skulle vi blive hjemme?

Vi vendte og drejede det. Skal – skal ikke. Det var jo slet ikke det samme mere, men alligevel et stort ønske for Bo at stå på ski på sin fødselsdag. Vi valgte jo, selvsagt, at tage afsted, og satser nu på en stor sommerfest hvor alle kan deltage, udendørs😉

På ferie midt i en pandemi

Men hvordan er det så at være på skiferie i Østrig med restriktioner osv.? Jeg har fået flere bekymrede beskeder om vores ve og vel ved at tage på ferie midt i en opblussen af pandemien. Men ærligt talt, så er chancen for at blive smittet lige så stor hjemme i Danmark som den er her. Alle mine børn har været smittet både 1 og 2 gange. Bo og jeg har endnu ikke været ramt, og jeg håber at det forbliver sådan, men jeg tvivler på det.

Vi bruger naturligvis vores sunde fornuft, holder afstand, bruger mundbind, håndsprit, lufter ud og vasker hænder så hyppigt vi kan. Men vi kan lige så godt være uheldige her, som vi kan i Danmark hvor jeg benytter S-tog, går i supermarked og arbejder i en lægeklinik. Vi er alle udsat, alle vegne.

Udsigten fra vores altan.
Forholdene på skiområdet og afterski

Der skal benyttes de særlige mundbind der hedder FF2P ved alle indgange til skilifte, og supermarkeder, tøjbutikker og restauranter lige som i Danmark. På de forskellige restauranter skal man registrere sig med en QR kode som man scanner med sin telefon, på det bord man sidder.

Ved det afterski sted vi var på Bos fødselsdag i går, måtte man ikke tage plads før man var godkendt med Coronapas og havde registreret sig. Så blev man anvist til et bord, det var ikke tilladt at stå op, og man skulle bestille ved sit bord, ikke noget med at henvende sig i baren. Alle blev på deres anviste pladser, og forlod det kun (med mundbind) når der var trang til wc besøg. Der var god afstand mellem bordene og plastik vægge sat op mellem dem.

Afterski steder her i Wagrain lukker omkring 19.00-20.00. Men de har nu aldrig været kendt for at have åbent hele natten som i andre populære skisport byer.

Ganske få mennesker

Vi har aldrig prøvet noget lignende. Her er så få mennesker på pisterne at det indimellem føles som om vi er her helt alene. Vi står ikke i kø til nogle af liftene, vi kører direkte ind og det er kun et par gange at der har siddet andre end os i de forskellige kabiner. Vi har ikke været med end 4 personer i samme lift hvor man mange steder kan være 10 personer.

Det er selvfølgelig skønt at der ikke er kø, og at vi ikke vælter rundt i en myreture på pisterne, men det er alligevel underligt, og Østrig bærer tydeligt præg af Corona. Der er flere restauranter der har lukket hver anden dag, og det samme gælder udvalgte lifte. Der er simpelhent ikke mennesker nok til at det kan betale sig at holde åbent.

Apropos få mennekser, så gjaldt det samme på den tyske motorvej herned. Vi oplevede slet ikke noget trafik, vi kørte lige igennem. De tyske tankstationer som er kendt for at være store og med forskelligt udvalg af spisesteder, de var også mennesketomme og forladte. Der var kun et spisested åbent på hver tankstation, resten lå mørke og spøgelsesagtige hen. Virkelig en underlig fornemmelse.

Low carb i ferien?

Yes, også low carb i ferien. Low carb mad er forevigt for mig. Det ville være super nemt at vælge mad der har været i ønskebrønden (frituren) for det er der rigtigt meget af her. Men det er muligt at vælge salater med forskelligt kød, og andre low carb retter. Det kommer nok an på hvad man kigger efter😉

Keto som er en kost hvor du er nede mellem 20-30 kulhydrater dagligt kan jeg ikke overholde her. Vi har fået vin til maden flere dage i træk og der skal ikke mere end 1-2 glas vin til før du er over dit ‘budget’. Men low carb, helt sikkert👍

En lækker low carb ret fra en af de charmerede bjælkehytter.

Halvdelen af ferien er gået nu

Vi har tre dage tilbage på ski. Jeg er allerede godt brugt i benene, og mine knæ kan godt mærke at de bliver brugt på en anden måde en normalt. Men de næste tre dage skal nydes for det er så hurtigt slut, og så er der et helt år til vi er her igen.

Med hensyn til Corona så får vi lavet en kviktest når vi kommer hjem, det er på sin plads. Måske er den positiv, måske er den ikke. Vi får se. Men jeg vil stadigvæk holde fast i at man kan blive smittet alle vegne, og måske bliver vi det alle før eller siden.

Knus til dig og tak fordi du læste med💜

Du kan læse mere om KETO lige her; Keto a la Lindalowcarb

0 Søde tanker skrives her
3

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1