Hjem Ingen mel Tærte

Tærte

af Linda

I dag måtte jeg sadle lidt om og lave tærte til aftensmad, selvom jeg havde andre planer inde i hovedet. Men pyt, det blev faktisk ret godt. Da jeg gik hjemmefra i morges tog jeg bacon ud af fryseren, eller det troede jeg ihvertfald. Da jeg kom hjem så jeg at det var hakket kyllingekød 🙈😄 Well well, jeg lagde de små grå i blød, og tænkte på en tærte fyldt med grøntsager. Det kunne da kun blive godt, men det måtte blive uden bacon 😉

Jeg fandt disse ingredienser frem fra skabene 👇  (jeg har kun brugt 2 dl.fløde i alt)

Æg, champignon, fløde, spinatkugler, hakket kyllingekød, revet ost, forårsløg, broccoli, persille og porrer. (Salt&peber)

Æg, champignon, fløde, spinatkugler, hakket kyllingekød, revet ost, forårsløg, broccoli, persille og porrer. (Salt&peber)

Jeg kan, lidt stolt, fortælle at persille, broccoli, forårsløg og porrer er fra min egen have/højbed 👏🏼

Jeg besluttede mig for en tærte hvor bunden var lavet af kylling.  Jeg har set et billede af det et sted, men kan simpelhent ikke huske hvor 🙊 så jeg gik bare i gang.

Til farsen brugte jeg følgende :

500 gr.hakket kyllingekød

En håndfuld persille (fint hakket)

5 små forårsløg (skåret i små strimler)

1 æg

1spsk. pofiber (du kan vælge alm hvedemel hvis ikke du lever LCHF som mig)

1/2 tsk salt og frisk peber

Jeg fandt min tærteform frem som jeg smurte med olivenolie. Så rørte jeg farsen sammen og lagde den i tærteformen. Jeg glattede den ud så meget jeg kunne med grydeskeen og brugte hænderne til sidst så jeg kunne få en kant på.  Bunden skal have 15 min. I en forvarmet ovn på 180.

Find nu dine andre ingredienser frem :

1pk. hvide champignon

1 porre (jeg brugte kun den grønne del)

Et lille hoved broccoli

4-6 spinatkugler

200 gr. revet ost

Fremgangsmåde ;

Skær nu dine champignon i fire dele og brun dem på panden.

Tag dine frosne spinatkugler og læg dem i en gryde med 1/2 dl fløde, indtil de er tøet op.

Skær dine porrer i fine skiver.

Skær stokken af din broccoli så du har små buketter

Til æggemassen skal du bruge ;

5 æg

1 1/2 dl. fløde

Salt og peber

Nu skal du røre de 5 æg sammen ned fløden, samt salt og peber.

Når bunden er bagt færdig i ovnen tager du den ud og kommer de brunede champignon ovenpå efterfulgt af porrer og den optøet spinat. Hæld nu æggemassen henover og fordel de små broccolibuketter. Til sidst topper du med den revede ost og sætter herligheden i ovnen på 180* i 20-25 min.

Lækker tærte, helt uden mel 😃

Lækker tærte, helt uden mel 😃

Et fint stykke tærte med god smag 😉

Et fint stykke tærte med god smag 😉

Bon appetit 😋😋

Hvis du mangler en anden god idé at bruge hakket kyllingekød til, så tjek min opskrift på verdens bedste kyllingefrikadeller her 👇

http://familiefristelser.dk/wp-admin/post.php?post=233&action=edit

Jeg køber min pofiber her i LCHF butikken

0 Søde tanker skrives her
1

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1