Søndag formiddag gik jeg i gang med at lave jordbær-rabarbertrifli, og det var altså ret nemt !
Indlægget indeholder reklame.
Jordbær-rababer trifli
Jeg havde fået et bundt rabarber af vores søde nabo og vidste ikke helt hvilken opskrift jeg skulle vælge at bruge dem til. Det blev så, tydeligvis, til jordbær-rabarbertrifli. Den har en fin blanding af sødt og syrligt som jeg godt kan lide. Du kan selv bestemme hvor sød den skal være, det er jo fordelen ved at lave det selv. Opskriften rækker til 6-7 portioner af den størrelse som du ser på billedet. Jeg har bare lavet dem i vores vandglas.
Advarsel; opskriften indeholder sukker 😉
Du skal bruge :
300 gr. Rabarber
400 gr. Friske jordbær
1 tsk. Vaniljepulver
2 spsk. sukker (jeg brugte Sukrin melis)
1/2 dl. Vand
Og til cremen skal du bruge:
2 æggeblommer
1 tsk. Vaniljepulver
300 gr. Mascarpone
1-2 dl. Piskefløde pisket til skum
2 spsk. Sukker (jeg brugte Sukrin)
Du gør sådan her :
Vask og rens jordbær og rabarber og skær dem i mindre stykker
Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljepulver.
Få det op at koge og skru derefter ned og lad det simre i 20-30 minutter
Når det er kølet lidt af skal det hele blendes godt igennem (og smages til) og derefter stilles i køleskabet til det er godt gennemkoldt.
Cremen laver du sådan her :
Rør æggeblommerne godt sammen med sukker og vanilje. Pisk mascarpone i sammen med flødeskummet. Det giver en dejlig luftig creme. Smag dig frem indtil du synes den sidder lige i skabet.
Tag dine jordbær-rabarberkompot ud af køleskabet og fordel den i de antal glas du har brug for. Skift mellem frugten og cremen, det ser flot ud.
Jeg håber du bliver super tilfreds 🙂
Velbekomme