Hjem Ingen mel Kylling i fad

Kylling i fad

af Linda
Kylling i fad
Kylling i fad
Kylling i fad med alle de rester vi havde i køleskabet

Indimellem står jeg og kigger i vores grøntsagsskuffe og tænker, hmm hvad i alverden skal jeg få brugt det til, inden de bliver helt gamle og bløde. Jeg bliver hurtigt revet med når jeg står i salat og grøntafdelingen, og køber ofte mere end jeg har planlagt til vores mad. Jeg er vild med at have krydderurter stående i vindueskarmen, og jeg synes det ser indbydende ud med et køleskab fyldt med grønt.

Det resulterer bare ofte i at jeg står i en situation som forleden dag. Jeg vil ikke have at det går til spilde, så jeg må finde på noget at bruge det til. Tit vælger jeg at blomkål og squash bliver delt i små buketter, dampet og frosset ned til min smoothie bowl.

De ting som er tilbage bruger jeg i en “tøm køleskabet ret” Det kan være en ret både med hakket oksekød, kyllingefilet og hakket kyllingekød. Alt efter hvad du har. Som smagsgiver bruger jeg ofte Sambal Oelek, karry, røget paprika, min mexicanske krydderiblanding eller den italiensk krydderiblanding. Hver for sig vel at mærke 😉

Den mexicanske krydderiblanding finder du i indlægget her:

Den italiensk krydderiblanding finder du i indlægget her

Kylling i fad, 4 pers.

Du skal bruge:

 • 800 gr. kyllingefilet skåret i mundrette bidder
 • 3 forårsløg, svarende til 2 spsk. (den grønne del)
 • Et lille broccoli delt i små buketter (mellemstor buket)
 • 2 røde chili / 25 g.(vores smagte af ingenting, nærmest som rød peber)
 • ½-1 tsk. / 10g. Sambal Oelek (chilipasta)
 • 1 dåse kokosmælk.
 • 1-3 tsk./ 10g. rød karrypasta (afhængig af hvor stærk du ønsker retten)
 • 1 spsk./ 20g. friskrevet ingefær
 • Saften af 2 små lime, og skallen fra den ene.
 • Smør eller kokosolie til at stege i.

Du gør sådan her:

 • Smelt smør eller kokosolie på panden
 • Fordel den røde karrypasta i det smeltede smør
 • Rør det godt sammen.
 • Hæld kyllingekød på panden og fordel det godt i krydderierne
 • Tilsæt friskrevet ingefær
 • Tilsæt saft fra lime
 • Brug nu din Sambal Oelek, vær varsom den kan være stærk.
 • Hæld den friskhakket chili på.
 • Tænd din ovn på 180 grader, varmluft.
 • Fordel den tykke del af kokosmælken rundt på panden og rør det godt sammen.
 • Hæld det hele op i et ildfast fad og drys med forårsløg
 • Fordel broccolibuketter rundt i fadet.
 • Sæt hele herligheden i ovnen i 20 minutter på 180 grader.

Retten indeholder, pr. person;

 • 311,25 Kcal.
 • 46,25 Protein
 • 4,75 Kh.
 • 10,25 Fedt.

Jeg spiste retten som den var. Mine sønner spiste ris til.

Nu skal retten i ovnen i 20 minutter.

Nu er jeg gået i gang med min uge nummer 2 i mit nye kapitel af livet. Der er fuld drøn på deltagerne i Kickstart forløbet, og jeg synes de er herreseje alle sammen. Humøret er højt, de er motiveret og klar til en livsstilsomlægning. Bravo !

Emmie og mormor

Tiden med Emmie flyver. Hun er så morsom og får mig til at grine hele tiden. Hun laver de skønneste grimasser, og er blevet bevidst omkring hvad der giver hende opmærksomhed. Vi hygger big time. I næste uge er vi klar til at bevæge os ud i den store verden og møde andre på hendes alder. Vi skal ud og networke og finde vores plads i de forskellige grupper. Det kommer du til at læse mere om.

Mormor jeg kravler lige igennem boghylden, ikk’
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1