Hjem LCHF Blomkålspandekage

Blomkålspandekage

af Linda
Blomkålspandekage

Forleden dag lavede jeg mig en blomkålspandekage. Jeg havde set en af mine tidligere deltager på Snuden i sporet skrive om den og tænkte at den lød interessant.

Blomkålspandekage er super simpel, med ganske få ingredienser, og så mætter det godt ! Win win. Egentlig kan du nøjes med 2 ingredienser eller 3 hvis du regner smør/kokosolie med. Men når du tilsætter ekstra krydderi så bestemmer du selv hvor mange du vil bruge. Her får du min version:

Blomkålspandekage, du skal bruge;
 • 2 store håndfulde groft revet blomkål
 • 3 æg
 • Smør/kokosolie til at stege i
 • 1½ tsk. løgpulver
 • ½ tsk. hvidløgspulver
 • Salt og peber.

Du gør sådan her;

 • Pisk æggene sammen
 • Hæld (rå) blomkålsris ned i æggemassen
 • Rør det godt sammen til en tyk grød
 • Tilsæt de krydderier du ønsker
 • Find din stegepande og smelt fedtstoffet
 • Hæld din dej på panden og lad det stå og sætte sig inden du forsøger at vende den.

En blomkålspandekage kan du nærmest bruge til det hele. Jeg valgte at have den som bund under en laksefilet. Ophavskvinden til denne ide, den søde Hanne fra Snuden i sporet, brugte hakket oksekød. Jeg har også serveret den for mit yngste barnebarn, og hun spiste den som den var med stor velbehag.

 • 370 kcal.
 • 23 g. protein
 • 8.4 kulhydrat
 • 27 g. fedt.

Hvis du er nysgerrig på mine vægttabsforløb kan du læse mere her👇

Vægttabsforløb

Corona lockdown (næsten) ophævet.

I går åbnede shopping centre, restauranter osv. efter en lang lukkeperiode på over to måneder. Phuuuu det har været en hård periode for alle de små selvstændige erhverv, og det er det stadigvæk. Det kommer til at tage tid at få knoklet den pukkel af. Mange mennesker har mistet deres arbejde, og flere store forretninger er gået konkurs. Covid-19 har langt større konsekvenser end nogen havde kunne forudsige.

Børneboblen

Som jeg tidligere har skrevet har min hverdag ikke været voldsomt forandret. Selvfølgelig savner vi vores legegrupper Emmie og jeg, og vi savner at kunne komme omkring og klappe dyr og mødes privat med søde legekammerater. Men når det er sagt, så har vi det godt, og det er dejligt at have noget at glæde sig til. Jeg er lidt bekymret for den legestue (Børneboblen) hvor vi kom på Amager. og det er fordi det bliver drevet af en ung kvinde, som sørger for det hele alene. Jeg synes hun er i en meget sårbar situation, og jeg er spændt på om hun klarer skærene. Jeg vil være ked af at se hende lukke det skønne sted.

Første restaurant besøg i aften

Jeg er inviteret ud at spise i aften af en sød veninde. Det glæder jeg mig til. Jeg har ikke nogen betænkeligheder ved det. Jeg er helt sikker på at alle gør deres ypperste for at sørge for at overholde retningslinjerne. Alle ønsker at bevare deres forretning og holde åbent. Jeg skal nok sørge for at holde afstand, og også mere end den ene meter de nu anbefaler. Jeg er mest tryg ved 1½-2 meter. Det forsvinder måske med tiden, men lige nu er det sådan jeg har det.

Knus fra Linda

Hvis du er på udkig efter en anden slags madpandekage kan du tjekke denne her ud.

2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Hanne Lund maj 19, 2020 - 4:27 pm

❤️ jaaaa den er super Go – nem – lækker og mætter godt – simpel opskrift, li noget for mig 👍🏻
Dejligt at du ka li den og har puttet den på din blog ❤️

Reply
Linda maj 19, 2020 - 6:57 pm

Ja det er den helt bestemt Hanne, og det vil blive en genganger herhjemme. Tak for god idé 🙂 <3

Reply

Skriv dine tanker

UA-78511755-1