Hjem LCHF Oksekød i muffinsform

Oksekød i muffinsform

af Linda
Oksekød i muffinsform
Oksekød i muffinsform

Gal eller genial ? Ha ha det er jo ikke til at sige, men når man er glad for kød, som mig, og gerne vil finde på noget nemt og simpelt så virker oksekød i muffinsform ret genialt.

Du kan trylle som du vil med oksekød, du kan holde smagen helt neutral, eller krydre det med dit yndlingskrydderi. Dem som du ser på billedet her er krydret med garam masala. Jeg kan godt sige dig at hele huset duftede så meget at drengene kom frem fra deres værelser og spurgte nysgerrigt ind til hvad vi skulle have at spise. Da jeg startede med at stege kødet i gryden havde jeg ikke besluttet mig for hvad jeg ville lave af det, men pludselig slog det mig, at jeg havde set et billede med noget i en muffinsform, og så skulle jeg selvfølgelig prøve.

Du kan vælge at bruge garam masala, eller den mexicanske krydderiblanding, bare du ved det er en blanding du godt kan lide. Det var meget impulsivt at jeg smed mit oksekød op i en form, og næste gang jeg laver den vil jeg ændre lidt på ingredienserne. Jeg vil i hvert fald nok tilføje tomatpuré. Hvis du har det fint med ost, så kan du sagtens tilføje det også, jeg holder bare lav profil med mejeriprodukter så jeg har ikke brugt det her.

Oksekød i muffinsform, du skal bruge (til 8 stk.)
 • 450 g, hakket oksekød
 • 1-1½ spsk. krydderiblanding. Evt. Garam masala eller den mexicanske
 • 1 håndfuld frisk spinat
 • 8 æg ( 1 stk, til hver muffin)
 • Smør/kokosolie til at stege kødet i
 • Evt. 1 spsk. tomatpuré

Du gør sådan her :

 • Smelt smør/kokosolie i gryden
 • Tilsæt krydderiblanding
 • Læg kødet op i gryden og rør godt rundt indtil det er brunet.
 • Tilsæt evt. tomatpuré og ost.
 • Tænd ovnen på 170 grader, varmluft.
 • Sæt din silikone muffinsform på en bageplade.
 • Når det hele er blandet godt sammen fordeler du det i din muffinsform.
 • Lav en udhuling og skub kødet godt op af siderne, men sørg for der er et lag i bunden også.
 • Læg friske spinatblade ned i udhulingen.
 • Slå et æg ud i hver form, hjælp det med at komme lidt rundt i siderne så hviden er godt fordelt.
 • Sæt dine oksekød muffins i ovnen i ca. 17 minutter eller indtil æggene har sat sig. Du kan se om hviden er blevet hvid og blommen ikke er rå, men du ønsker heller ikke et helt indtørret æg, så hold øje med det.

Jeg har spist disse muffins både til morgen, frokost og aften. Jeg er ret nem på det punkt. For mig gælder det om at finde noget der mætter, og meget gerne i 5-7 timer så jeg slipper for at at tænke på mad. Jeg elsker at have et stabilt blodsukker.

Snuden i sporet

I dag har jeg taget hul på næste omgang Snuden i sporet. Det er mit online forløb med fokus på KETO som livsstil. Jeg glæder mig lige så meget som jeg gjorde med mit første hold. Det er SÅ spændende at følge med i alle de skønne menneskers liv og forandring. Det er ikke mere end 1 måned siden jeg afsluttede første hold, det var egentlig ikke meningen at der skulle gå så kort tid imellem, men nu blev det sådan. Næste hold er om 3 måneder, nok omkring 1 september.

Rigtig dejlig mandag til dig.

Knus fra Linda

Er du nysgerrig på mine vægttabsforløb, så læs med her👇

Vægttabsforløb
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1