Hjem Ingen mel Kalkungryde

Kalkungryde

af Linda
Kalkungryde
Kalkungryde pyntet med timian

I går fik vi kalkungryde. Det er en ret som det normalt er Bo som står for, men han kom sent hjem, så jeg gik i gang. Kian spørger ofte efter den, så jeg tænkte at tiden var inde til at han kunne få den igen. Jeg synes kalkungryde har en lækker smag, men mejeriprodukterne driller min mave, så jeg skal helst have det i små mængder, og gerne med god tid imellem.

Jeg lavede en energiberegning på den i forventning om at den ville sprænge budgettet, men det gjorde den ikke. Du kan se beregningen længere nede i indlægget her.

Kalkungryde, til 4 personer og frokost dagen efter

Du skal bruge:

 • Kalkunbryst ca. 1 kg.
 • Rød peberfrugt, ca. 160 g.
 • Gul peberfrugt, ca. 130 g.
 • Pikant smøreost, 300 g.
 • Neutral smøreost 100 g.
 • 100 g. fintrevet spidskål
 • Smør / kokosolie til at stege i
 • Salt og peber.
 • Evt. frisk timian som pynt

Du gør sådan her👇😊

 • Skær kalkunen i lange strimler og steg dem i smør i en tykbundet gryde.
 • Krydr dem med salt og peber
 • Skær peberfrugter i lange strimler
 • Når de er gennemstegt tilsætter du flødeosten og rører det godt sammen
 • Hæld peberfrugt ned i gryden til kød og ost.
 • Servere med spidskål. Mændene spiste ris til, jeg fik spidskål.

Energiberegning pr. person:

 • 450 Kcal.
 • 45 g. protein
 • 7 g. kulhydrat
 • 27 g. fedt

Onsdag og vejrudsigten lover regn hele dagen

Lige nu er klokken 06.00, jeg skal være hos pigerne klokken 08.00, det giver mig tid til yoga og meditation, og lige finpudse de sidste madplaner til Snuden i sporet. Jeg har så mange ting jeg gerne vil fordybe mig i, men mangler timer i døgnet😅 Så må man stå tidligt op, ikk’ 😊 Vejrudsigten lover konstant regn i dag, hele dagen. Det giver lidt begrænsninger i forhold til hvad jeg har lyst til at lave udendørs, men så må jeg forsøge at være lidt kreativ med pigerne indendørs.

Hvis du har lyst til andre hurtige hverdagsretter kan du kigge på krebinetter og frikadeller 😊

Rigtig dejlig onsdag til dig.

Knus fra Linda

Skal jeg hjælpe dig med dit vægttab? Jeg kan lave dig en madplan der tager hensyn til hvad du kan lide, dine intolerancer, dine allergier, dit familieliv.🌸

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1