Hjem Hverdagsmad Krebinetter

Krebinetter

af Linda
Glutenfri krebinetter
Krebinetter med flæskesvær panering

I går fik vi krebinetter, eller karbonader om du vil. For at undgå panering med rasp og dermed gluten, brugte jeg flæskesvær. Det fungerer udemærket, de bliver sprøde og flotte at se på. Jeg ved ikke lige med dig, men for mig har krebinetter altid været kedelige. Det er de stadigvæk, og det er noget jeg laver yderst sjældent. Jeg synes du skal give den gas med dine yndlings krydderier i din fars, det vil pynte på den ellers kedelige smag. Når du skal vælge flæskesvær er det vigtigt at du finder dem der er puffede, og luftige, og uden den store fedtkant, da de er nemmest at blende. Hvis du ønsker tip til en anden nem hverdags ret kan jeg anbefale frikadeller eller kyllingedeller.

Krebinetter til 4 personer. (4 store eller 8 små)

Du skal bruge

 • 600 g. hakket kalv og flæsk
 • 1 æg
 • Dit yndlingskrydderi
 • 1 pose flæskesvær / 100 g.
 • Salt og peber
 • Smør / kokosolie til at stege i.
 • 1 æg til at vende krebinetterne i

Du gør sådan her👇😊

 • Hæld flæskesvær i din minihakker eller blender. Blend til de er som mel.
 • Hæld kødet i en skål og bland æg og krydderier i. Rør det godt sammen.
 • Form kødet med hænderne til 4 lige store dele, eller 8 små.
 • Pisk et æg i en dyb tallerken
 • Hæld de hakkede flæskesvær i en anden dyb tallerken.
 • Vend kødet først i æg og dernæst i flæskesvær som du trykker godt ned i din krebinet.
 • Varm smør eller kokosolie på panden, og når den er godt varm lægger du krebinetterne på.
 • Steg dem på høj varme og vend dem når de er gyldne og lækre at se på.
 • Serveres varme, evt. med frisk spidskål og 1 spsk. af Eriks bearnaise som jeg.
Travl eller stresset?

Jeg synes efterhånden at stresset er et slidt ord. Det er et ord vi bruger om at have travlt, at føle sig presset, og måske have lidt for meget at se til. Men der er forskel. Der er mennesker som reelt bliver ramt af stress, og de har de dæleme svært, det er et sort hul at komme op af, og det kan være svært at se en ende på det. Jeg synes at vi skylder dem at lære at kende forskel på at have travlt, og være stresset.

Jeg har travlt i øjeblikket. Det viser sig ved at jeg får svært ved at trække vejret dybt, jeg får hovedpine, bliver svimmel og får kvalme. Jeg sover mindre. Det er tegn om at jeg lige skal stoppe op. Trække vejret. Kigge indad. Holde en pause. Jeg var ramt af stress for 15 år siden. Det har min krop ikke glemt, og jeg forsøger hele tiden at blive bedre til at lytte.

Pas godt på dig selv🌸💜

Knus fra Linda

Energiberegning pr. person (100 g spidskål til hver er indberegnet)

 • Kcal. 450
 • Protein 46g.
 • Kulhydrat 3g.
 • Fedt 30g.
0 Søde tanker skrives her
1

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1