Hjem Ingen mel Frikadeller

Frikadeller

af Linda
Frikadeller

Frikadeller a la Bo. Hjemme hos mig er det altid Bos frikadeller som drengene spørger efter. Det er ligemeget om jeg bruger samme opskrift og gør som ham, det bliver aldrig lige så godt når jeg steger dem. Jeg tror det er fordi han steger dem ved højere varme, i mere smør, og på alle kanter. De bliver sprøde og lækre, og det kan drengene (og jeg) godt lide.

Det er sørme mange år siden at vi har spist frikadeller med mel i. Jeg tror at vi skiftede mel ud med havregryn i starten, og gik så også bort fra havregryn. De er stadigvæk super velsmagende og et hit på aftenbordet. Jeg kan godt finde på at hælde lidt danskvand i farsen, men det gør Bo aldrig. Min mor brugte lidt vand, hun mente at det var med til at gøre skorpen mere sprød. Måske har du en erfaring du vil dele?

Frikadeller, 4 store eller 8 mindre.

Du skal bruge, til 4 personer.

 • 600 g. hakket kalv og flæsk
 • 1 æg
 • 1/2 finthakket løg eller 1/2 tsk.løgpulver
 • Salt og peber
 • Evt. en sjat danskvand.
 • Smør/kokosolie til at stege i

Du gør sådan her

 • Hæld alle ingredienser op i en røreskål. Bland det godt sammen,
 • Smelt smør på panden
 • Form farsen til 8 lige store deller og steg dem på høj varme. Vend dem på alle sider.
 • Serveres varme med broccoli evt. som denne broccolimos.
 • Frikadellerne er også gode kolde og fungerer fint i madpakken.
Frikadeller med kogt broccoli

I dag går vi ind i uge 2 med mit online vægttabshold. Det går godt på holdet. I går fik vi en ny deltager, hun var frisk på at starte selvom det er en uge inden i forløbet. Man skal slå til når man er motiveret for en forandring, så nytter det ikke noget at vente til den 1 i næste måned, nytår eller mandag. Det er bare om at komme i gang. Jeg aner ikke om der kommer flere hold, det må jeg ærligt indrømme. Jeg skal tilbage til arbejdsmarkedet til maj, og jeg ved ikke hvordan mine arbejdstimer kommer til at se ud, og hvad der kommer af overskud til andet. Men nu må vi se. De næste tre måneder fortsætter jeg med at have mine personlige vægttabsforløb og så må tiden vise hvad der skal ske.

Rigtig dejlig mandag til dig

Knus fra Linda

Skal jeg hjælpe dig med dit vægttab? Jeg kan lave dig en madplan der tager hensyn til hvad du kan lide, dine intolerancer, dine allergier, dit familieliv.🌸

Energiberegning pr person (35g. kogt broccoli og 20 g. aioli er medregnet)

 • Kcal. 435
 • Protein 33g.
 • Kulhydrat 2g.
 • Fedt 32g.
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1