Hjem Ingen mel Svinekæber du aldrig glemmer

Svinekæber du aldrig glemmer

af Linda
Svinekæber du aldrig glemmer
Svinekæber du aldrig glemmer

No shit! Du glemmer virkelig ikke smagen af disse møre svinekæber, og når først du har lavet dem en gang, er du hooked!

Vi har lavet svinekæber flere gange, og det var kun første gang, hvor vi lavede dem i øl, at det var en skuffelse. De andre gange har været super lækre. I dag sidder jeg og spekulere på hvorfor der går så lang tid mellem at jeg laver dem. Det er jo super nemt, og en mega lækker simreret. Rigtig feel-good mad, fyldt med god smag, og kødet smelter fuldstændig på tungen. Jeg er kæmpe fan!

Live-sessions på Facebook

Jeg har live-sessions 2 gange om ugen på Facebook, med mit vægttabshold. Det er en skøn måde at komme lidt tættere på deltagerne. Jeg har forskellige emner oppe, afhængig af hvor i forløbet vi er, og det hænder også, at der er noget deltagerne ønsker at vide mere om. Jeg kan godt lide det, og det virker som om det er gensidigt.

I dag har vi talt om vores vaner og hvor svære de kan være at bryde.

Verden forandrer sig når du vælger at forandre dig🙏

Det tager tid at bygge nye ruter i en hjerne der har kørt samme vej i årevis😉

Jeg fortalte om Gretchen Rubins personlighedstest som kan vise hvilken af de 4 personlighedstyper (hun mener der findes), som man passer med. Der er en quiz på nettet man kan tage for at blive klogere på sig selv. Jeg har naturligvis taget testen, og forventede, at jeg var den type hun kalder obliger, men jeg er upholder. Der findes ikke en rigtig eller forkert type, men det kan være rart at vide hvilken en man tilhører, for at forstå sig selv bedre.

At kende til sin personlighed, kan hjælpe med at komme ud af de dårlige vaner. At forstå sig selv og vide hvordan man skal navigere når man møder udfordringer / modstand.

Alt eller intet / alt med måde

Hvem er du?

Jeg tror at de fleste af os er lidt af hvert, men alligevel hælder mest til den ene side. Jeg er ‘alt eller intet’. Jeg har ikke svært ved at bryde vaner der ikke længere gavner mig, jeg har nemt ved at sige nej, og er god til rutiner. Jeg er nem at arbejde sammen med når blot jeg ved hvad der forventes af mig. Jeg kan godt have slik, kage, og chips liggende i huset uden at røre det. Det interessere mig ikke.

Jeg har tit undret mig over hvorfor det er så let for mig at skifte dårlige vaner ud, når det er så svært for andre. Men efter at have læst bogen må jeg erkende at der er noget om snakken, ved de forskellige personlighedstyper. Måden hvorpå vi tænker er utrolig forskellig, og det betyder meget hvordan du tackler forventninger til dig selv, og dem du møder fra andre.

Nå, nu skal vi til opskriften😋 Jeg håber du er blevet nysgerrig på at vide mere om din personlighedstype😉

OBS: Bouillon / Bone Broth! Vær opmærksom på indholdet af kulhydrat da det svinger fra 0,2 til 40 gram pr. 100!

Svinekæber du aldrig glemmer. (5 personer)
 • Ca. 1 kg. svinekæber (kan købes i de fleste supermarkeder)
 • 1/2 l. bouillon. Jeg brugte bonebroth fra Newfood.
 • 1/2 l piskefløde
 • 2 løg, hakket
 • 3 fed hvidløg, skåret i mindre stykker
 • Smør / kokosolie til at stege i
 • 2-3 laurbærblade
 • Salt
 • Frisk eller tørret timian (frisk er bedst, brug en håndfuld)

Du gør sådan her👇

 • Fjern hinder og gnid kæberne ind i salt (gør det evt. aftenen før og lad dem ligge på køl)
 • Tag en tykbundet gryde og smelt smør/ kokosolie. Brun hver kæbe for sig på begge sider. Læg dem til side på en tallerken efterhånden som de bliver færdige.
 • Tilsæt evt. mere fedtstof til gryden
 • Når alle kæber er brunet hælder du løg og hvidløg på panden og vender dem til de er klare og skinnende i farverne
 • Læg kæberne tilbage i gryden til løg og hvidløg
 • Hæld bouillon / bone broth over samt piskefløde
 • Læg laurbærblade i gryden sammen med timian.
 • Læg låg på og lad det stå i 3 timer og simre.
 • Server med en blanding af fintsnittet spidskål og grøn salat
 • Saucen kan spises som den er, du kan bare fiske laurbærblade og timian op. (eller si det)
 • Min familie spiste kartoffelmos til.

Energiberegning på svinekæber. (timian og laurbærblade er ikke talt med)

 • 645 Kcal
 • 46 g. protein
 • 7 g. kulhydrat
 • 48 g. fedt

Har du lyst til at læse mere om mit vægttabshold ? Jeg er i fuld gang med at planlægge næste hold😊👍

0 Søde tanker skrives her
1

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1