Jeg har lavet denne her überlækre broccolisalat mange gange, virkelig mange gange. Det er Mettes opskrift, og jeg har fortalt hende flere gange at opskriften er kommet for at blive i min familie. Alle kan lide den, og det er altid den jeg vælger at have med når vi skal medbringe noget til fællesbordet, som i dag hvor vi skal til min bonusbarnebarns konfirmation, og sidste weekend hvor vi var hos min far.
I dag bringer jeg den her på min blog, ikke for at stjæle opskriften, men for at dele den, og lade dig vide hvor mange gode og inspirerende forslag Mette har på sin side til salater, grøntsager, og alverdens andre gode retter. Jeg har rettet den en smule til, efter vores smag, men det er meget lidt.
Du skal bruge, til 4 personer (tilbehør)
Broccolisalat som Mette laver den.
- 2 store broccolibuketter
- 3 spsk. finthakket rødløg
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. græskarkerner
- 200 g. skær-selv-bacon
- 3 dl. mayonnaise
- 1 dl. tørret tranebær
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukrin melis (kan undlades)
- 2 spsk. hindbærvineddike
- Peber efter smag
Du gør sådan her👇
- Rist solsikke og græskarkerner på en tør pande, drys med salt og lad dem tørre og køle af på et stykke køkkenrulle.
- Skær broccoli (også stokken) og del det i små buketter. Skyl godt igennem og lad det dryppe af i en si.
- Skær bacon i små tern og steg dem gyldne på panden. Læg til side på køkkenrulle og lad dem køle af.
- Bland mayonnaise, hindbærvineddike, rødløg, salt, peber og sukrin melis sammen til en dressing.
- Bland nu dressingen med broccoli og halvdelen af dine kerner, bacon og tranebær.
- Anret broccolisalaten i en skål/fad og pynt med sidste halvdel af kerner, bacon og tranebær.
Rigtig dejlig lørdag til dig.
Kh Linda