Hjem grøntsager og krydderurter Greenie der rent faktisk smager godt (af en greenie at være)

Greenie der rent faktisk smager godt (af en greenie at være)

af Linda

Tarme i topform

Har  du læst bogen “tarme i topform” ? Jeg synes det er en interessant bog, og læste den hele en søndag eftermiddag.

Den handler, som titlen angiver, om vores tarmsystem og hvorfor det er så vigtigt at holde vores tarme i topform, hvilket altid er et emne der interesserer mig. Nå, men anyway, sidst i bogen er der forskellige bud på retter du kan lave som er gode for dig/dine tarme, og en af de opskrifter jeg blev nysgerrig på,var professorens energidrik. Dén synes jeg lød spændende. Jeg gik i mit lokale supermarked dagen efter og købte ind til den. Jeg vil sige at det eneste minus er at der skal så mange forskellige ting i. Men hvis den falder i din smag, er det helt fint, for så får du brug for det hele.

Jeg har ændret lidt i den opskrift som jeg fandt i bogen, det er ikke meget, men hvis du er interesseret i den oprindelige opskrift må jeg henvise til bogen. Min version får du her :

Lindas favorit greenie (1 pers.)

10 vindruer, uden sten

½-1 tsk. fintrevet ingefær (eller så meget du kan lide)

½ ark tang

2-3 store håndfulde frisk spinat (eller 3-4)  😉

1 stor håndfuld persille

3-5 frosne broccolibuketter

½ avocado

1 æg (kan undlades)

1 spsk. kokosolie (kan undlades)

½ citron (saften heraf)

5-8 valnødder

1 spsk. Hampefrø (kan undlades)

2½ dl. afkølet te (vælg din yndlings), jeg bruger granatæblete eller citronmelisse.

Du gør sådan her:

Hæld hele balladen i en blender og servér.

Jeg gør det at jeg forbereder det hele aftenen før, det vil sige at jeg skyller, snitter, hakker, og presser citronen og hælder det hele i en skål. Det er især vigtigt, synes jeg, at lave teen fordi den SKAL være kold. En varm greenie er lige til at smide ud. Føj, siger jeg bare. Den frosne broccoli tager jeg først ud kort før jeg skal bruge dem. Det er kun godt med lidt ekstra koldt. Du skal selvfølgelig være opmærksom på at der er forskel på blendere og hvis din blender har svært ved at blende frosne ting, så må du tage broccolien ud 15-20 før du skal bruge dem.

Det er en super måde at starte dagen på, og jeg synes ærlig talt ikke at den smager grimt. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige slags, og flere har slet ikke været til at synke. De har nærmest givet brækfornemmelse, men denne her ryger lige ned, og det er helt uden besvær. Prøv engang. Justér den evt. efter hvad du bedst kan lide.

 

 

1 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

1 Søde tanker skrives her

Vi spiser mange grøntsager på LCHF - Familie fristelserFamilie fristelser juni 5, 2017 - 6:26 am

[…] To Hårdkogte æg (evt. djævleæg) på en bund af en håndfuld rucola, en tomat, 3-4 skiver agurk og en halv rød peber i skiver. (kan alt sammen forberedes dagen før) Eller lav min dejlige greenie 😉 du finder den lige her […]

Reply

Skriv dine tanker