Hjem LCHF Skal vi virkelig lyve ?

Skal vi virkelig lyve ?

af Linda
Min egen indre forvandling har været stor

Skal vi virkelig lyve ? Årh hvor kan jeg mærke at jeg bliver provokeret her! Jeg oplever alt for tit, at nogen henvender sig til mig og fortæller at de er inviteret ud, skal til fødselsdag, eller have gæster, men har allermest lyst til at melde afbud fordi de ikke orker at skulle forklare hvorfor de ikke længere ønsker at spise pasta, ris, brød, kage osv.

Kan hver mand ikke passe sin tallerken ?

Jeg synes simpelt hen, at vi er for langt ude hvis vi er nødt til at lyve os syge, eller opfinde allergier for at kunne udgå de store kulhydratkilder. Sagen er den, at KETO har fået et skidt omdømme i medierne og det er en stor misforståelse. Keto-folket er blevet kendt for at vælte sig rundt i fedt og der er ikke noget der er mere forkert ! Vi spiser grøntsager-kød og fedt fra de sunde fedtkilder og vi spiser det til mæthed og for energi, og ikke som om det gjaldt vores liv.

Ketosis is triggered by the absence of carbohydrates, NOT the presence of fat !

Jeg indrømmer blankt at jeg selv har gået i de sko, altså dem med at melde afbud, for at slippe for at forklare, og forsvare min livsstil. Det gør det ikke mere rigtigt. Jeg er holdt op med det for flere år siden. Jeg lever som jeg gør. Jeg trives med en god nattesøvn, god energi, en slank og stærk krop, gode blodprøvesvar, og et godt velbefindende. Jeg ønsker ikke at gå ind i en diskussion til et middagsselskab om hvorvidt det er sundt eller farligt.

Kig på mig og sig jeg ser usund ud?

Kig på mig og fortæl mig at jeg ser usund ud? Jeg har en fin kulør, ingen sorte rander under øjnene og god energi. Flere vil nok i deres stille sind tænke ‘tynd-fed’ men nej, det fedt jeg indtager bliver omdannet til energi. Jeg bruger fedt som min primære energiforsyning, hvor de fleste andre kører på sukker. Fedt opholder sig ikke i mine blodårer eller lagres som fedt omkring maven. Jeg bruger det ! Magien opstår når du fjerner sukker/kulhydrater fra din kost, for så er din krop så smadder-smart at den henter energi fra det fedt du har på kroppen og det du indtager i din mad. Det er jo skidesmart ! Selvfølgelig forbrænder kroppen altid fedt og glukose, men hos os på KETO / LCHF er det fedt som er den primære energiforsyning. Jeg skal ikke længere tabe mig, men jeg kunne ikke drømme om at lægge livsstilen fra mig. Jeg har det alt for godt.

Lindalowcarb i køkkenet
Jeg bruger meget tid i køkkenet, mest fordi det virker afstressende for mig.

Vi bør støtte op om dem der ønsker ændring

Hvis en i din omgangskreds ønsker at ændre sit liv bør du så ikke være støttende og give en god opbakning ? Det kan handle om vægttab, allergi, bedre velbefindende, en stærkere krop eller andet, men bør du ikke støtte op ? Kan du kalde dig for ven hvis du ikke ønsker at være med til at gøre en forskel for en du holder af ?

Ask yourself if what you´re doing today is getting you closer to where you want to be tomorrow

For mig, og dem som henvender sig til mig, handler det naturligvis om KETO / LCHF og den mangel på forståelse og støtte de mangler. Jeg ved godt, at vi alle er vokset op med at putte i munden når vi ses. Det er dansk og det er lig-med hygge. Fair nok. Jeg kender det godt, men hvad nu hvis jeg siger til dig at det er DIG og DIT selskab jeg er kommet for ? Hvad nu hvis det er dine meninger og holdninger som jeg skatter så højt ? At jeg nyder dit selskab og gerne vil bruge tiden sammen med dig. Jeg behøver ikke at spise noget for at hygge mig. Lad os tale sammen. Lad os gå en tur. Lad mig nyde dit selskab uden at skulle spise noget for høflighedens skyld.

Be kind to past versions of yourself that didn´t know the things you know now.

8 år siden jeg skiftede livsstil

I morgen er det 8 år siden at jeg ændrede min livsstil. Jeg har aldrig set mig tilbage. Jeg har prøvet mig frem mange steder, famlet lidt i mørket for at finde min vej, og den har ændret sig meget undervejs. Sådan er det, vi lærer hele tiden noget nyt, og jeg synes det er vigtigt at mærke efter og lytte til sin krop. Et sundt og støttende mindset gør underværker, og jeg gør mit bedste for at tænke positivt, lytte til min krop og tilpasse mig undervejs.

If you drink a gallon of water per day, you won´t have time for other people´s drama because you´ll be too busy peeing.

Stay hydrated, my friends

Skal vi virkelig lyve ?

Jeg håber du har lyst til at dele din erfaring her på siden. Måske har du et godt tip til dem som ikke bryder sig om den ærlige og ligetil version ? Hvordan navigere du i denne livsstil ? Synes du virkelig at vi skal lyve ?

Skal jeg hjælpe dig med din livsstil ?

Du kan læse meget mere om den hjælp og rådgivning du kan få hos mig lige her. Du kan også vælge at deltage på det næste hold Snuden i sporet som jeg forventer starter den 1/9-20.

Hvis du har lyst til at læse mere om mig og min rejse kan du gøre det her OM MIG

KETO er en livsstil, ikke en kur
2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Camilla maj 31, 2020 - 5:08 pm

Jeg er så heldig at i min familie er det aldrig nogen, der har kommenteret på mine spisevaner. I hvert fald ikke mens jeg har hørt det 😉 Om det er fordi jeg har tabt 50 kg. på LCHF ved jeg ikke, de har jo kunnet se at det virker.
Men at jeg ikke kan lide de samme fødevarer længere, det opfattes lidt som helligt. Det er meget svært at forstå, at jeg virkelig ikke kan lide Pepsi Max. Eller at jeg synes chokolade på under 70% er alt for sødt.
Men på Instagram, er der utrolig mange som har en holdning til min kost. fx: Den er umulig at holde. Når man fravælger noget (sukker), betyder det at man fråder det senere. At kroppen ikke kan overleve uden kulhydrater.

Mit råd er at man skal overveje om diskussionen er det værd eller ej. Nogle mennesker er oprigtig nysgerrig og nogle vil bare kristisere. Er de nysgerrige kan man jo fortælle, hvordan man selv oplever forbedringer. Ikke kun vægttab, men også bedre søvn, mindre uro (eller hvad det nu måtte være).

Reply
Linda maj 31, 2020 - 5:44 pm

Mange tak for dit svar. Sikken en dejlig familie du har. Og jeg er helt enig i, at man skal overveje om det er en diskussion værd hvordan man vælger at leve. Hvis man kan mærke ægte interesse synes jeg det er en god snak, men dem som bare leder efter noget at slå ned på, dem går jeg ikke ind i.
Og ja.. suk.. vores smagsløg ændrer sig, sådan er det bare, og også her har du ret. Det er SÅ svært for andre at forstå at jeg ikke lider afsavn når de spiser chokolade og drikker sodavand. Men jeg kan helt ærligt ikke lide det mere. Det er hvinende sødt og på ingen måde lækkert mere.
OG WOW med et vægttab på 50 kg.! Bravo 🙂

Reply

Skriv dine tanker

UA-78511755-1