Kanel cookies smager vildt godt. De er lavet på mandler, kanel, smør, bagepulver, salt og æg. Hvis du er rigtig god så får du dem rullet så man kan se en farveforskel og de ligner snegle. Jeg var ikke så heldig med det, men smagen er ikke til at tage fejl af. Jeg vil tro at hvis du giver dig tid til at smutte mandlerne og de bliver hvide så vil farve forskellen være markant større og effekten pænere.
Kanel cookies
Du skal bruge :
300 gr. mandler som du finthakker i din minihakker så det bliver til mel.
(For et pænere look kan du smutte dine mandler så de bliver lyse i stedet for mørke.)
80 gr. sukrin Gold (erstatning for alm sukker)
1 æg
2-3 spsk. kanel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
2 spsk. smør
Du skal gøre sådan her :
Tag din mandelmel, sukker, bagepulver, salt og bland det godt sammen.
Tilsæt smør og æg og bland det godt sammen med dine hænder.
Del din dej i to lige store dele.
Tilsæt kanel til den ene halvdel og bland det godt sammen.
Sæt nu de to dej klumper i køleskabet i en halv times tid.
Tag dejen ud og glat dem ud, hver for sig, på et stykke bagepapir.
Jeg gjorde det at jeg lagde den ene klump på bagepapir, og lagde endnu et stykke bagepapir ovenpå, og så rullede jeg klumpen ud med min bagerulle. Det kan være lidt bøvlet at stå med alene. Du kan gøre det at du sørger for at placere klumpen midt på bagepapiret og rykker det helt tæt til bordkanten hvor du står. Så kan du, som jeg, holde fast med din mave imens du ruller dejen ud (væk fra dig selv). Sørg for at få den helt op til kanten af papiret, og vend så papiret så du kan holde fast med maven i modsatte ende og gøre det samme igen. Nu burde papirer være fyldt helt ud med dej. Den skal være cirka ½ cm tyk.
Gentag proceduren med dejklump nummer to, den med kanel.
Nu har du to lige store stykker med mandeldej. Læg den med kanel ovenpå den anden og fjern bagepapiret.
Tag kanel cookie dejen og rul sammen på den lange side. Vær forsigtig her ! Du skal lige så langsomt rulle den og forme den med hænderne, uden på bagepapiret, imens du med rolige hænder fjerner bagepapiret efter hvert “rul”.
Nu har du en lang fin rulle, ligner nærmest en roulade 😉 Luk enderne fint af og skær så i lige store stykker så du får 20 stk. Gør evt. kniven våd indimellem så du ikke hænger fast.
Pres cookie dejen flad og læg den side du har presset flad på en bageplade med bagepapir.
Ind i ovnen med hele herligheden i 25 minutter på 140 grader. Vupti og du har lækre kanel cookies. Nammenam