Blomkålshummus
Hvis du godt kan lide hummus, men ønsker en version som er lavere på kulhydrater, så skal du prøve den her, som er lavet på blomkål.
Du skal bruge (Det er en stor portion!)
- Et blomkålshoved
- 4 fed hvidløg
- olivenolie
- 1-1½ spsk. tahin
- 1 spsk. spidskommen
- Saften fra ½ citron
- ½ tsk. paprika
- salt og peber
Du gør sådan her:
- Del blomkålshovedet i mindre buketter og læg dem på en bageplade sammen med hvidløg.
- Tænd ovnen på 160 grader
- Hæld olivenolie henover blomkål og hvidløg og vend det hele rundt.
- Bages i ovnen i 20-25 minutter
- Lad det køle lidt ned
- Blend blomkålsblandingen med spidskommen, olivenolie, tahin, citronsaft, salt og peber til det har fået den konsistens du bedst kan lide.
- Smag din blomkålshummus til.
- Hæld blandingen op i en skål og drys med paprika og sæt den i køleskabet.
Nu har du fået lavet dig en portion blomkålshummus, som kan bruges som tilbehør til nærmest alting. Jeg er fan!
I dag er det lørdag og jeg holder lav profil med grøntsagerne. Min mave er ikke helt tilfreds med at jeg spiste både blomkål, aubergine og bønner i går. Det er ikke smart med irritabel tarm. Nå, men jeg vidste det godt i forvejen og har taget mine forholdsregler 😉
Hvad skal du lave i dag? Har du spændende planer, i køkkenet, i naturen, med familie/venner ?
Min mand og jeg skal på en længere tur med vores hunde, tænker at vi tager i skoven eller til stranden.
I morgen får vi frokostgæster, så jeg skal også finde tid til at forberede lidt der 🙂 Men ellers er det bare en skøn lørdag vi har i vente, jeg sidder og krydser fingre for at få et lille glimt af solen 🙂
Min mand kom hjem i nat efter en uges skiferie med vennerne. De har været i Østrig, og jeg skal love dig for, at de har godt med sol der. 16 grader! Han er ret solbrændt i ansigtet. Jeg er lidt misundelig 😉
Rigtig god lørdag til dig.
Knus fra Linda