Æggemuffins med tomat og basilikum

image

Æggemuffins med tomat og basilikum

Æggemuffins med tomat og basilikum er en nem og god morgenmads idé, men kan også sagtens bruges til frokostbordet. I dag har jeg/vi spist dem til morgenmad og resten er lagt i fryseren til de travle dage. Jeg lavede tolv stk. og havde et lille forsøg med at fylde røget makrel i to af dem. Det var faktisk slet ikke så tosset endda, så det vil jeg lave nogen flere med næste gang, for en længere mæthedsfornemmelse.  Jeg havde også stegt lidt bacon som jeg skar i bittesmå stykker og lagde ned i et par stykker af mine muffins, men det var ikke noget nyt, jeg ved at det altid er en vinder ! 😉  Prøv dig frem og find din favorit.

Du skal bruge (til 12 stk.)

10 æg

3 store tomater

En god håndfuld basilikum (gem lidt til pynt)

5 spsk. piskefløde

Salt og peber

Du gør sådan her :

Pisk dine æg godt sammen

Tilsæt fløde samt salt og peber

Del dine tomater i fire lige store dele, tag kernerne ud, og hak dem i små stykker.

Hak/skær basilikum i småstykker

Sæt din muffinform på en bageplade.

Fordel dine tomater og basilikum i din muffinform og hæld æggemassen henover.

Sæt det hele ind i ovnen på 180* i 15-20 minutter.

De hæver godt op under bagningen men de klasker helt sammen igen bagefter. Smagen beholder de dog 😉

Jeg har i et tidligere indlæg lavet æggemuffins med purløg, persille, laks og chorizopølse. Det indlæg kan du læse her :

Her

Rigtig dejlig pinsedag til jer alle

 

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *