Hjem LCHF Anti-inflammatorisk drik

Anti-inflammatorisk drik

af Linda
Anti inflammatorisk drik
Golden milk
Virus og smittefare.

Vores verden har forandret sig, jeg tror aldrig det bliver helt det samme igen. Men jeg tror på, at vi kommer igennem denne her meget svære tid. Aldrig har anti-inflammatorisk drik fået større opmærksomhed.

Jeg ved, at det som rask, ung og stærk kan være svært at tage Corona virussen alvorlig, det er svært at holde sig hjemme, og undvære sine kammerarter. Men lige nu, hvor vi står midt i orkanens øje, tror jeg alligevel, at alvoren er ved at gå op for det fleste.

Mit liv, som hjemmegående mormor, har ændret sig på den måde, at jeg er mormor uden et barn at passe. Både min datter og svigersøn er sendt hjem og skal arbejde hjemmefra. Mit bonusbarnebarn ligger syg med feber og hoste, så de er gået i selvvalgt karantæne.

Min mand står op og går på arbejde som han plejer, drengene har deres skolearbejde, og terminsprøver som skal laves hjemmefra. Min yngste søn, Kian, går på arbejde hverdag dag i Fakta, hvor der er ekstra drøn på. Alle hylder tømmes hurtigt, og de gør deres bedste for at få fyldt op i en fart. Jeg har lidt blandet følelser med at han går på arbejde, jeg ved godt han er ung, stærk, sund og fit, men han kan stadigvæk blive smittet og bære smitten videre. Jeg har bedt ham være ekstra påpasselig med at holde afstand og spritte hænder.

Hold en pause

Jeg synes det er vigtigt at vi holder en pause fra nyhederne, og forsøger at bevare vores håb og gode humør. Vi skal hjælpe hinanden, støtte og løfte i flok.

Jeg sendte en rundspørge på min story på Instagram forleden. Jeg ville gerne høre om der var forslag til en god serie jeg kunne gå i gang med at se på Netflix. Jeg ser meget sjældent fjernsyn, jeg læser eller skriver blogindlæg. Men i denne her tid, har jeg opdaget, at en god film, eller serie, kan få mine tanker væk fra alle de bekymringer vi går med.

Personlighedstyper

Jeg får også adspredt mine tanker ved at læse i mine to nye bøger som handler om hvordan vi ændrer de vaner vi er kede af, og hvorfor det for nogen er lettere end andre. Jeg har nemt ved at skrotte dårlige vaner. Jeg beslutter mig egentlig bare for at lade være, og så gør jeg det. Jeg har skrottet både rygning, gluten,sodavand, saftevand, juice, sukker, sødemidler, forarbejdet mad og meget mere. Just do it, kunne være mit motto.

Af gode vaner, har jeg besluttet mig for at styrketræne, mediterer, og løbe. Jeg har ikke svært ved at holde fast i de vaner jeg beslutter mig for, jeg har mere svært ved at forstår hvorfor alle andre ikke bare gør det samme. Altså skrotter det de ikke synes er godt for dem, og holder fast i det sunde og gode… men efter at have taget testen, fundet min personligheds type, og købt bogen, er jeg blevet klogere på mig selv og de andre ´typer’.

Du kan evt. tage testen her, men inden du gør det, så tænk på, at du skal ikke svare ud fra en enkelt situation i dit liv, men hvordan du generelt reagerer. Jeg tog mig selv i at tænke ‘åh altså lige som den gang hvor … sagde og så gjorde jeg.. Det er ikke den korrekte måde at svare, det skal være noget du gør gentagne gange og som viser et bredt billede af dig. Der er ikke nogen ‘rigtig’ type, de er alle 4 unikke, og kan lære os noget om hvordan vi kan ændre de vaner vi er kede af.

Anti-inflammatorisk drik

Internettet flyder med forslag til hvordan du kan lave dig en anti-inflammatorisk drik. Vi har årstiden til virus, af alle slags, og mange mange flere end normalt, er interesseret i et stærkt immunforsvar.

En af den ting du kan forkæle dig selv og dit helbred med er denne her gurkemejedrik. Du husker nok gurkemeje som det ‘krydderie’ som vi bruger i boller i karry. Man får helt enormt gule fingre af at røre ved det, så hold dig fra det. Gurkemeje er kendt for sine evner til at bekæmpe inflammationer samt at give en varmende og beroligende effekt på kroppen. Gurkemeje indeholder stoffet Curcumin som er anti-inflammatorisk og er således med til at forebygge sygdomme og bygge et svækket immunforsvar op. Gurkemeje har også en god effekt på huden og hukommelsen.

Jeg har fundet inspiration hos madbanditten, som er det sted jeg finder størst inspiration, men du kan nøjes med at skrive anti-inflammatorisk drik i søgefeltet, og så vælter det ind med forslag. Her får du mit (fra Madbanditten):

Et krus golden milk

  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,25 stødt sort peber
  • 1 nip cayenne peber
  • 2-3 d. kogende vand
  • ½-1 dl. koksomælk.

Det hele hældes i et blenderglas, og så giver du det en tur med din stavblender. Du kan ikke undgå lidt ‘snulder’ i bunden, men prøv at drikke det hele. Du skal endelig ikke undlade hverken peber, cayenne eller kokosmælk da de er med til at øge optagelsen af curcumin.

Jeg ønsker for jer alle at I kommer godt og sikkert igennem denne her krise.

Pas godt på dig selv..Pas godt på hinanden.

Ps. Hvis du går hjemme nu med ekstra tid, så kan du måske få lyst til at bruge mere tid i køkkenet. Hvis du vil lavet lidt lækkerier, så kan jeg anbefale dig disse Chai muffins

Hvis du er nysgerrig på mine personlige vægttabsforløb kan du læse meget mere her👇

Vægttabsforløb

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1