Hjem LCHF Madplan for tre uger

Madplan for tre uger

af Linda

Madplan for tre uger ! Er I klar ?

IMG_5058

Indlægget indeholder reklame.

1 uge til vi starter ! Nu kan du forberede dig på indkøb 🙂

Nu skal det til at handle om mad, og planen jeg har lovet, for tre uger ! Hold da op, jeg var lige ved at være bange for, at jeg har gabt over for meget. Jeg har heldigvis fået hjælp af søde Karina men også af min mand. Det er nemlig sådan at jeg rigtig hurtigt glemmer hvad det egentligt er, at jeg spiser. Jeg gør det bare nu. Det sidder på rygraden og jeg skal ikke længere huske at tænke i kulhydrater, fedt osv. Så jeg måtte spørge Bo “Hvad er det jeg spiser om morgenen, udover chiagrød”?  ha ha det er lidt komisk, men han lirede hurtigt flere ting af som jeg skrev ned. Nu hvor han var så godt i gang, så spurgte jeg også ind til de øvrige retter i løbet af dagen. Han rystede 10 retter ud af ærmet på no time. Hvordan gør han det ? Jeg skrev og skrev, og er derfor nu kommet frem til følgende retter. Jeg er klar over at jeg ikke kan imødekomme alles favoritretter og grøntsager, men brug nu bare planen som du lyster, bland tingene rundt og få det til at passe ind i din hverdag, eller følg den slavisk. Bare du gør det !

Alle retter til aftensmad er taget her fra min blog, du bruger søgefeltet på forsiden, og skriver navnet på retten for at se fremgangsmåde og ingredienser. Jeg har forsøgt at linke til hver enkelt ret, men det driller mig helt vildt. Det er kun i uge 3 at de øverste tre retter er lykkes. Spørg mig ikke hvorfor, jeg synes jeg har gjort det samme med hver eneste link.  Total IT idiot jeg er.


Uge 1 :

Morgenmad;

Chiagrød evt. med et blødkogt æg eller to for længere mæthed.

(2 spsk.chiafrø rørt op med 2 dl. cremet kokosmælk aften før, næste morgen rører du 1-2 spsk. græsk yoghurt op i sammen med en tsk. sukrin melis og ½ tsk. vaniljepulver)

Chiaknækbrød med ost og blødkogte æg. Husk grøntsager, evt. peberfrugt, avocado og tomat.

(der kommer opskrift på min favorit chiaknækbrød denne uge)

Omelet med grøntsager, ost og bacon. Lav den evt. dagen før.

Røræg med peberfrugt og skinke/kylling

(hvad enten du laver røræg, omelet eller æggekage så beregn ca. 1 spsk. piskefløde hver gang du bruger to æg)

Spejlægstoast (2 spejlæg vendt på panden med Havarti ost og skinke imellem) husk grøntsager !

Græsk yoghurt (3 spsk. rørt op med 1-2 spsk. piskefløde ), 1 tsk. sukrin melis og hjemmelavet müsli. (her kan du evt. lave 1-2 skiver skinke rullet sammen om ost eller avokado for længere mæthed)

Disse morgenmadsforslag vil gå igen,alle tre uger. Mix dem som du bedst kan lide det og finde tid til. Lav evt. chiagrød til 3 dage på en gang,det samme kan du gøre med røræg som laves aftenen inden,ligesom chiagrød.

Frokost :

Rester fra din aftensmad dagen før

røget makrel

Fyldte avokadoer

Æggemuffins med tomat og basilikum

Madpandekager med chiafrø og fyld efter eget valg

Stenalderrugbrød (i begrænset mængder !)

Aftensmad :

Du kan stort set lave det du plejer, du skal dog udskifte pasta, ris,og kartofler med grøntsager/salat. Husk cirka 2 spsk. af en fedtkilde til, alle måltider,så du har et sted at hente din energi. Jeg bruger normalvis Hellmans mayo med rød karrypasta i, hvis jeg er usikker på om min ret er for fedtfattig.

OBS det er en god idé at sætte en portion til side inden du serverer aftensmaden for din familie, så er du sikker på at have til din frokost dagen efter.

Her kommer lidt ideer (der er mere end 7 stk. pr. uge så der skulle være nok at vælge imellem) :

Uge 1

Forloren kylling http://familiefristelser.dk/?p=1221

Æggekage http://familiefristelser.dk/?p=1465

Fisk på grillen http://familiefristelser.dk/?p=1156

Kyllingefrikadeller med grønt

Spiralquiche,evt med kyllingeinderfilet. Husk fedt til din energi.

Broccolipizza

Madpandekager med kylling

tærte lavet på en bund af hakket kyllingekød

Uge 2

Pimpet medister,til to dage

Æggekage

Farsbrød

kylling med pesto og mozarello

Tunfrikadeller med dåsetun

Grøntsagssalat med kød efter eget valg

Icebergwraps med hakket oksekød

Tærte

Uge 3

Hvidkål,gulerod,chili skøn kombi !

Kyllingefilet i fløde sovs

Kødboller i tomatsauce

Rødspættefilet paneret med solsikkefrø

Kyllingbruschetta

Sammenkogt ret

Nem ret med kylling og pølse


 

Jeg håber du følger dig klædt godt på til min madplan for tre uger  hvor du skal forsøge dig med en ny livsstil. HUSK NU at sukker ikke er tilladt ! Ingen sodavand, saftevand, juice, eller andet sukker. Drik en masse vand*, evt. med mynte, lime, agurk, citron osv. som smagsforstærker. Du får brug for ekstra vand ! Husk også at salte din mad ekstra.

*Når man i starten, på sin nye LCHF kost mister 2-3 kg. væske, er det vigtigt at huske både vand og salt. Nu får du ikke længere færdigretter eller junkfood som er propfyldt med salt, så det er vigtigt at du husker salt og vand da du ellers kan opleve hovedpine, svimmelhed, at blive mere sulten, træthed og besvær med at koncentrere sig.

Hvis du føler trang til at spise imellem de tre måltider så snup en håndfuld mandler/ en skive skinke med avokado i/en humpel ost eller en kop kaffe med kokosolie i. Lad der gå 10 minutter før du propper mere i hovedet. Lad kroppen mærke hvad du lige har spist så den kan nå at reagere på det før du fodrer den med mere.

Hvis du skal ud og selskabet skal “hygge sig med slik” kan du have mørk chokolade med til dig selv. Det er tit nok at lade et stykke ligge på tungen og spise det langsomt. Det er som om at man ikke kan spise en hel masse lynhurtigt når man husker at nyde smagen.

Jeg håber at du vil trives lige så godt som jeg gør på denne kost. Meld endelig tilbage, jeg er meget spændt på hvordan det går.

<3 Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1