Hjem FODMAP Pandekager lavet på æg og smøreost

Pandekager lavet på æg og smøreost

af Linda
Pandekage lavet på æg og smøreost

Pandekage lavet på æg og smøreostPandekager lavet på æg og smøreost bliver faktisk til en rigtig fin pandekage. Jeg synes, at de smager som almindelige pandekager, men selvfølgelig er konsistensen anderledes.

Lige nu holder vi sommerferie, og opholder os i Østrig, Wagrain. Disse pandekager er super nemme at lave, og opskriften er nem at huske. Jeg har set opskriften hos “fede vaner” alias Hans Iversen, jeg har blot justeret en lille smule på den. Du får opskriften her :

Pandekager lavet på æg og smøreost:

Du skal bruge :

5 æg

175 gr. neutral smøreost

½ tsk. vaniljepulver

3 tsk. fiberhusk

lidt salt

1 dl. mælk

Du gør sådan her :

Pisk det hele sammen i en skål og rør godt rundt. Sørg for at smøreosten ikke klumper.

Find din stegepande frem og smelt en klat smør.

Hæld dejen på og lad den blive liggende til den er fast og nem at vende.

Fortsæt til du ikke har mere dej tilbage.

Du vil opleve at dejen bliver tyk undervejs, pga. fiberhusk. Tilsæt lidt ekstra mælk når du synes den er for tyk at arbejde med.

Jeg spiste to stk.pandekager + to blødkogte æg og et stykke chiaknækbrød. Ja, min appetit har aldrig fejlet noget om morgenen 😉

God arbejdslyst og bon appetit

Knus fra Linda

Ps. Tror at det var godt jeg spiste en god og solid morgenmad i dag, for vi lejede el-cykler og tog på udflugt i bjergene. Vi fik cyklet 52 km. og selvom at motoren naturligvis var en stor hjælp, så fik vi sved på panden, og mælkesyre i lårene. Den var en super fed tur ! Østrig er så utrolig smuk, at det ikke er til at fatte. Jeg er fuldstændig tosset med bjergene og kan sidde og beundre dem i timevis.

Her ser du mig i en af vores drikkepauser.

 

2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Mette Forman maj 30, 2019 - 8:48 am

Jeg har lavet dine pandekager her til morgen. Uhmmm… de blev gode. Jeg brugte piskefløde i stedet for mælk.
Jeg toppede pandekagerne med rabarbersyltetøj, som min søde kollega har lavet til mig, og mandelsplitter.
Det er helt sikkert en opskrift, jeg vil bruge igen. Tak Linda 🙏

Reply
Advokadofyrensballondans maj 30, 2019 - 5:28 pm

Selv tak Mette. Jeg har også lavet pandekagerne i dag, det er ellers rigtig længe siden sidst. Jeg var løbet tør for mælk så jeg brugte laktosefri piskefløde. Jeg havde toppet mine med kanelsmør, og friske bær. nam nam.

Reply

Skriv dine tanker

UA-78511755-1